با 12 نوع پارچه بیمارستانی و مصارف آن آشنا شوید

با 12 نوع پارچه بیمارستانی و مصارف آن آشنا شوید

بیمارستان و مراکز درمانی یکی از محیط‌هایی است که بهداشت و اهمیت رعایت آن بسیار مهم بوده و دارای بخش‌های زیادی است، از این رو مقدار پارچه مصرفی بالایی دارند؛ چون مرتبا باید آن را تعویض کنند

پارچه بیمارستانی بسیار متنوع است و ویژگی‌های مهم و متعددی دارد که در ادامه این مقاله به آن، انواع پارچه لباس بیمارستانی، کارخانه تولید‌ پارچه بیمارستانی، قیمت پارچه بیمارستانی، نحوه خرید پارچه بیمارستانی و دیگر موارد مربوط به این پارچه می‌پردازیم.

پارچه بیمارستانی و مصارف آن 

بیمارستان‌ها به جهت مصارف بالا و بخش‌های متعددی که دارند، مجبورند از انواع متنوعی از پارچه‌ها استفاده کنند. این مصارف شامل روتختی بیمارستان، لباس بیماران، لباس پرسنل و کارکنان، روپوش پزشکان و جراحان، کالای خواب بیمارستان و… می‌شود.

پارچه‌ لباس بیمارستانی با توجه به شرایط بیمارستان و مراکز درمانی باید ویژگی‌های مناسبی داشته باشد؛ ویژگی‌هایی مثل خنک بودن، سبک بودن، راحتی لباس، بدن‌نما نبودن، نازک نبودن، رنگ مناسب.

از پارچه‌های متعددی برای دوخت لباس‌ها و لوازم مورد نیاز در بیمارستان استفاده می‌شود که در ادامه به پر‌کابردترین و پرفروش‌ترین آنها اشاره می‌کنیم. 

انواع پارچه بیمارستانی

پارچه‌ تترون

همانطور که می‌دانید تترون، پارچه بسیار پرکاربردی و پر‌مصرفی است که کاربردهای فراوانی دارد و تقریبا می‌توان گفت در تمامی لباس‌ها و پوشاک کاربرد دارد. پارچه لباس بیمارستانی تترون از جنس الیاف ویسکوز، پلی‌استر و فیلامنت است. جنس پارچه تترون به گونه‌ای است که ویژگی‌های متعددی را درون خود جای داده است؛ مثلا این پارچه ضد حساسیت است و برای هر نوع پوستی مناسب است، تنوع رنگی بالایی دارد، یکی از خواص مهم آن ضد آب ژاول بودن است، قیمت ارزان و مناسبی دارد، شیک و خوش‌فرم می‌باشد، بدن‌نما و نازک نیست و برای کارهای بیمارستانی مناسب است. البته لازم به ذکر است که پارچه تترون بیمارستانی ویژگی‌های متعدد دیگری نظیر نرمی و لطافت هم دارد. 

درباره رنگ‌‌بندی این پارچه باید خاطر نشان کرد که پارچه‌ تترون با اینکه تنوع رنگی دارد ولی بیشتر در رنگ‌های روشن و شاد به تولید می‌رسد؛ بعلاوه از پارچه تترون سفید نیز برای روپوش پزشکی و لباس پرستاری استفاده می‌شود.

پارچه لباس بیمارستانی تترون در عرض‌های مختلف 90، 150، 180، 200،240 و 300 سانتی‌متری و در طاقه‌های 40 متری و عدل‌های 320 متری و گرماژ 150 تا 190 گرمی تولید می‌شود. 

از پارچه تترون در تولید لباس بیماران، روپوش پزشکی، کالای خواب مثل روتختی و روبالشتی، لباس پرسنل و… استفاده می‌شود. می‌توان گفت قیمت پارچه بیمارستانی ارزان و مناسب است. این پارچه در کارخانه‌های متعددی تولید می‌شود که بهترین پارچه در قطب نساجی کشور یعنی استان اصفهان به‌ فروش می‌رسد. 

پارچه ترگال

پارچه ترگال یکی دیگر از پارچه‌های پرمصرف است که برای تولید ملزومات بیمارستانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. نکته قابل توجه این است که برای برای تهیه ملزومات بیمارستانی می‌توان از انواع پارچه ترگال یعنی پارچه ترگال ساده و پارچه ترگال کجراه و حتی از پارچه شبه ترگال یا ترگال طرح استفاده کرد. 

پارچه ترگال از الیاف طبیعی و مصنوعی یعنی از جنس ترکیب الیاف ویسکوز و فیلامنت تولید می‌شود. 

در ادامه به انواع پارچه ترگال مصرفی در ملزومات بیمارستانی اشاره کرده و به اختصار درباره‌ی آن توضیح می‌دهیم. 

  • پارچه ترگال ساده: یکی از پارچه‌های پرمصرف در بیمارستان پارچه ترگال ساده است. این پارچه تنوع رنگی بسیار بالایی دارد و اگر پارچه از مرغوبیت و کیفیت بالایی برخوردار باشد پس از شستشو رنگ نخواهد داد و ثبات رنگی خود را حفظ می‌کند. گرماژ پارچه ترگال ساده با پارچه ترگال کجراه متفاوت است و گرماژ این پارچه 240 گرم است. 
  • پارچه ترگال  کجراه: همانطور که ذکر شد گرماژ این دو پارچه ترگال با‌هم متفاوت است و گرماژ 285 گرمی دارد. برای تهیه پارچه ترگال کجراه از تکنولوژی پیشرفته‌ تری استفاده می‌شود و در سراسر سطح این پارچه زیر‌دست یکسانی دارد. پارچه ترگال کجراه هم مثل پارچه ترگال ساده، در برابر شستشو بسیار مقاوم است و رنگ نمی‌دهد. پارچه ترگال کجراه بسیار مقاومت و ضخامت مناسب و استانداردی دارد و می‌توان در تولید لباس‌های فرم و پرسنلی هم از این پارچه استفاده کرد. 

پارچه‌های ترگال خواص متعددی مثل استحکام و مقاومت بالا، تراکم استاندارد، تل نشدن، ثبات سایشی دارد. 

از پارچه ترگال در تولید لباس‌های بیمارستانی مثل لباس‌ بیماران، روتختی و کالای خواب بیمارستان، روپوش سفید استفاده می‌شود. 

امروزه در بازار پارچه‌ای تحت عنوان پارچه ترگال ساده و کجراه نانو تولید می‌شود که در برابر رطوبت و مایعات مقاوم بوده و آن‌ها را جذب نمی‌کند. این پارچه نانو به رنگ سفید تولید می‌شود. به طور کلی پارچه ترگال به دلیل کاربرد فراوان و اهمیت بالا در بیشتر کارخانه‌های نساجی تولید می‌شود. 

پارچه ملحفه‌ای

انواع متنوعی پارچه ملحفه‌ای برای تهیه کالای خواب اعم از روتختی و… وجود دارد. پارچه بیمارستانی  ملحفه‌ای ویژگی‌های مهمی مثل قابل شستشو بودن، ضد حساسیت بودن الیاف بکار رفته در آن، قیمت مناسب و اقتصادی، نرمی و لطافت، مقاومت در برابر شستشو یا در‌ برابر پارگی دارد. برخی بیماران که شرایط درمانی خاص دارند، بهتر است از پارچه‌های آنتی باکتریال استفاده کنند. 

پارچه‌های متعددی را می‌توان برای تولید کالای خواب بیمارستانی مورد استفاده قرار داد که قبل‌تر نیز به آن اشاره کردیم، پارچه‌هایی مثل پارچه اسپان باند، پارچه ترگال، پارچه تترون و… . 

پارچه فلامنت پنبه

یکی از ارزان‌ترین پارچه‌ها برای تهیه ملزومات بیمارستانی پارچه فلامنت پنبه است. این پارچه لباس بیمارستانی دارای عرض 150 و 300 سانتی‌متر و گرماژ 160 گرمی است و از جنس ترکیبی از الیاف پنبه و فلامنت است و لطافت قابل توجهی دارد. پارچه فلامنت پنبه بیمارستانی در رنگ‌های متنوعی تولید می‌شود اما این پارچه در رنگ‌های سفید، مشکی و شیری فروش بیشتری به خود اختصاص داده‌است، بعلاوه این پارچه در طرح‌های ساده، راه‌ راه و چهارخانه تولید می‌شود و یکی از پرفروش‌ترین پارچه‌های بیمارستانی، پارچه چهارخانه بیمارستانی است که جنس آن از فلامنت در فلامنت، فلامنت پنبه، پلی‌استر ویسکوز و پلی استر فلامنت بوده و در بسیاری از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

قیمت پارچه بیمارستانی

پارچه‌ فلامنت پنبه در کشور ما تولید‌ کنندگان زیادی دارد ولی قیمت و کیفیت برخی ازآن‌ها بسیار بالاتر است چرا که استفاده کردن از الیاف مرغوب و با کیفیت، نوع رنگرزی، طاقه پیچی و… در کیفیت نهایی پارچه اثرگذار است و باعث تغییر قیمت آن می‌شود. 

پارچه اسپان بافت یا بی‌بافت بیمارستانی

شاید نام‌های پارچه یکبار مصرف، پارچه نبافته، پارچه بی بافت، پارچه نبافته اسپان و یا پارچه لایه سوزنی را شنیده باشید؛ در واقع تمامی این نامها  به همان پارچه اسپان بافت اشاره می‌کند، این پارچه از جنس پلی‌پروپلین است و از جنس الیاف پرس شده ساخته شده‌است. این پارچه در گرماژ‌های بین 20 تا 110 گرمی و برای مصارف بیمارستانی بین 38 تا 50 گرمی است و در ضخامت‌ها مختلف و عرض‌های 100،120،150 و 160 سانتی‌متری تولید می‌شود. 

پارچه اسپان‌ باند در رنگ‌های متنوعی مثل صورتی، آبی، سفید، سبز و… تولید می‌شود و همچنین می‌توان روی این پارچه طرح دلخواه خود را به چاپ رساند. 

از این پارچه در صنایع مختلف مثل صنایع آرایشی، کشاورزی و… و ملزومات بیمارستانی مثل لباس‌های جراحی، لباس بیمار، ماسک، کلاه اتاق عمل، کاور کفش و… استفاده می‌شود. 

پارچه برزنت بیمارستانی

 پارچه برزنت بیمارستانی یکی از پارچه‌های پرمصرف بیمارستانی است و بازار عرضه و تقاضای قابل توجهی در کشور دارد. پارچه برزنتی دارای ویژگی‌هایی مثل کیفیت بافت استاندارد، استحکام و مقاومت قابل توجه، زیبایی و… است. 

پارچه برزنت بیمارستانی مناسب برای بیمارانی است که شرایط حیاتی وخیم و خاصی دارند و توانایی حرکتی کمی دارند. از ویژگی‌های این پارچه این است که ضخامت بالایی دارد و برای زیرانداز بیماران با شرایط خاص مناسب است چرا که این پارچه ادرار، خون و مدفوع را پس نمی‌دهد. این پارچه‌ در رنگ‌های متنوعی تولید می‌شود اما بیشترین تولید آن در رنگ سبز بنتونی است. 

پارچه بیمارستانی پلی‌استر ویسکوز

این پارچه از جنس الیاف پلی‌استر ویسکوز چله فلامنت است و در عرض 150 سانتی‌متر و گرماژ 170 گرمی تولید می‌شود. این پارچه به صورت عدلی و طاقه‌ای بفروش می‌رسد و در رنگ‌های متنوع و طرح‌ ساده تولید می‌شود. 

پارچه بیمارستانی پلی‌استر ویسکوز بیشتر در رنگ‌های سبز، سفید، صورتی و آبی تولید می‌شود. این پارچه در تهیه لباس بیماران و سایر مصارف بیمارستانی کاربرد دارد، قیمت این پارچه به متغیر است و به سبب نوسانات اقتصادی ممکن است دچار کمی تغییر شود. 

پارچه اس.ام.اس

پارچه اس.ام.اس یا پارچه تنفسی از نوع  پارچه‎‌های کامپوزیتی است و از سه لایه تشکیل شده است و به ترتیب از دو لایه اسپان باند و یک لایه ملت بلون تولید شده است. این پارچه در گرماژ‌های 25، 30، 40 و 45 گرمی، عرض‌های160، 175، 180، 190 و 210 سانتی‌متری و رنگ‌های مختلفی تولید می‌شود. 

پارچه اس.ام.اس کارکردهای فراوانی در پزشکی دارد؛ کارکردهایی مثل شان و گان جراحی یکبار مصرف، ماسک سه لایه پزشکی و جراحی، پوشاک اتاق عمل و… استفاده می‌شود.  پارچه اس.ام.اس بسیار شبیه به اسپان باند است، ایمن پارچه یک لایه میانی دارد که از ورودی ذرات بیماری‌ زا مثل باکتری‌ها وویروس‌ها جلوگیری می‌کند.

پارچه پرده‌ای

برای تهیه پرده بیمارستان‌ها می‌توان از انواع متنوعی از پارچه‌ها با توجه به قیمت و کیفیت مورد نظر استفاده کرد که در بیشتر بیمارستان‌ها و مراکز درمانی از ارزان‌ ترین پارچه‌ها و ساده‌ ترین پارچه‌ها استفاده می‌شود. 

امروزه در برخی از بیمارستان‌ها به دلیل آلوده بودن فضای اتاق‌ها و مقابله با عوامل بیماری‌ زا از پوشش‌های نانو استفاده می‌شود که به آن‌ها پارچه‌های آنتی باکتریال می‌گویند. این پرده‌ها با شستشو تا 50 بار خاصیت خود را حفظ کرده و در اندازه‌های 2 و2.5 و 3 متری و در رنگ‎‌های متنوع و در دو نوع مدل اسپرینگ دیزاین و مدل وینتر دیزاین و دو نوع یک تکه و دو تکه به تولید می‌رسد. 

پارچه فاستونی

پارچه‌های فاستونی بیشتر برای تولید لباس‌ها و پوشاک یک‌ دست و متحدالشکل مثل لباس ارگان‌های مختلف یا یونیفرم‌های مختلف کاربرد دارد. این پارچه از مقدار زیادی الیاف طبیعی تهیه می‌شود که همین مسئله مهم‌ترین عامل برای ایجاد ویژگی‌های متنوع در این پارچه است. پارچه فاستونی در دو نوع سنگین و سبک به تولید می‌رسد که نوع سنگین آن برای فصول سرد و نوع سبک آن برای فصول گرم کاربرد دارد. این پارچه در برابر چروکیدگی مقاوم است و در بسیاری از برندها و کارخانه‌های نساجی تولید می‌شود. از این پارچه در تولید لباس‌های یونیفرم پرسنل و کارکنان بیمارستان استفاده می‌شود. 

پارچه‌های حوله‌ای

در حال حاضر در بیشتر بیمارستان‌ها با توجه به شرایط بیشتر سعی می‌شود تا از حوله‌های یکبار مصرف استفاده شود. حوله در بخش‌های متنوع بیمارستان مورد استفاده قرار می‌گیرد اما بیشترین مصرف پارچه‌های حوله‌ای در بخش زنان و زایمان است. 

پارچه تریکو

پارچه تریکو یکی از مرغوب‌ترین و باکیفیت‌ترین پارچه‌ها است که دارای نرمی و لطافت قابل توجهی است، نرمی این پارچه به دلیل وجود الیاف طبیعی پنبه در آن است. 

پارچه لباس بیمارستانی

این پارچه استحکام و مقاومت بالایی دارد و در انواع مختلفی مثل پارچه تریکو پنبه، پارچه تریکو ویسکوز، پارچه تریکو جودون و… تولید می‌شود. 

از پارچه تریکو پنبه‌ای در‌ بخش زنان و زایمان و برای لباس نوزادان تازه متولد شده استفاده می‌شود. 

کارخانه تولید پارچه بیمارستانی

به دلیل تنوع و تعدد در انواع پارچه‌های بیمارستانی کارخانه‌های متعددی در سراسر ایران و خارج از ایران فعالیت می‌کنند که قیمت پارچه‌های خارجی معمولا بیشتر از پارچه‌های ایرانی است. پارچه‌های بیمارستانی در کارخانه‌های نساجی متعدد و تقریبا در تمامی استان‌های ایران تولید می‌شوند اما در قطب پارچه ایران یعنی استان اصفهان و همچنین در شهرهای یزد، ملایر، تهران و… فعالیت بیشتری دارد. 

قیمت پارچه بیمارستانی

می‌توان گفت که قیمت پارچه بیمارستانی در محدوده متوسط و ارزان قرار دارد اما  قیمت پارچه بیمارستانی با توجه به ویژگی‌های مختلفی مثل وارداتی بودن پارچه، برند و شرکت نساجی تولید‌کننده، نوع و جنس الیاف مصرفی، ویژگی‌های پارچه و… متغیر است و ممکن است تغییر کند. 

خرید پارچه لباس بیمارستانی

برای خرید انواع پارچه بیمارستانی یا پارچه لباس بیمارستانی می‌توانید با کارشناسان فروش گوهر بافت تماس بگیرید و با کمک کارشناسان ما بهترین و مناسب‌ترین پارچه را از بین گزینه‌های موجود انتخاب کنید.

4.5/5 (2 نظر)

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

goharbaft logo

پشتیبانی گوهربافت

پاسخگویی تلفنی از ۹ تا ۱۹